Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Paluu

Posted 21.7.2022
Seiväshyppy urani piti päättyä vuonna 2016, mutta se ei ole vielä ohi!
Olen päättänyt tehdä paluun kilpakentille tosi tarkoituksella. Comebackissäni haluan edustaa nykyisen kotikaupunkini seuraa Lahden Ahkeraa ja palaan kilpakentille 25.5.2022 Lahden Motonet GP:ssä.
No, miksi teen sen juuri nyt?
Jäähyväiskisoissani Seinäjoen Kalevan kisoissa jäi tunne, että minulla on vielä annettavaa lajille ja lajilla minulle. Olen valmentanut nämä vuodet lupaavia seiväshyppääjiä ja valmennustyö seiväshypyn parissa jatkuu tulevaisuudessakin. Sisälläni on kuitenkin ollut koko ajan pieni palo ottaa vielä seiväs käteen ja hypätä. Se palo on vain odottanut oikeaa aikaa ja nyt on sen aika.
Paljon on ehtinyt tapahtua näinä vuosina mm. Arvokilpailumenestystä voimannostossa, josta olenkin saanut paljon henkistä -ja fyysistä vahvuutta tulevaan seiväs comebackiin, kiitos tästä Kousan Antille, yhteistyö jatkuu. Minun on helppo palata hyppypaikalle, koska asiani ovat tasapainossa. Työt, kotiasiat ja harrastukset tukevat paluutani ja olenkin saanut kannustusta myös työnantajaltani SunUra Oy:ltä, koskien Lahden comeback kisaa.
Läheisten ja ystävieni positiivinen tuki on ollut voimavarani paluuta suunnitellessa ja sitä varten harjoitellessa. Onnistumisten ja positiivisen tuen ansiosta olen alkanut nyt uskomaan itseeni enemmän, kuin viimeisinä vuosinani aktiiviseiväshyppääjänä.
Nykyisen kotikaupunkini Lahden ja Lahden Ahkeran on määrä järjestää Kalevankisat 2023, joissa haluan olla mukana vielä kentän puolella.
Kilpailuissa en tavoittele kuuta taivaalta vaan tuloksia, joihin voin olla tyytyväinen. Se mitä tyytyväisyys tarkoittaa ei vielä kukaan tiedä, en edes minä itse. Tavoitteenani kuitenkin on seiväshypyn finaalipaikka Kalevan kisoissa 2023. Teen tämän paluun rakkaudesta lajiin ja yleisurheiluyhteisöön. Haluan myös toimia innoittajana ja positiivisena esimerkkinä muille hyppääjille tavoittelemaan unelmiaan ja jatkamaan hyppäämistä mahdollisimman pitkään.
Tärkeä tuki comebackissä on ollut ihana avopuolisoni Veera, joka on kannustanut minua tavoittelemaan unelmiani. Hän on seurannut harjoitteluani, antanut palautetta ja luonut uskoa omaan tekemiseeni. Vaikka tämä on unelmani niin olemme tiimi ja teemme tämän yhdessä.
Oikea tapa palata ja lopettaa on edustaa omaa kotikaupunkiaan, koska kotini ja sydämeni on täällä Lahessa ”Oi Lahti ON”
-Eemeli