Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Niinkuin jotkut tietävät mökkini paloi tuossa joulupäivänä 2018. Ei ollut mieluinen yllätys, koska samalla paloi tuhkana tuuleen uuden vuoden pippalot mökillä ja hektisen työarjen "pakopaikka" ja rentoutumispaikka viikonlopuille.

Tässä osiossa pystytte seuraamaan metsäkämppä projektin etenemistä. Toteuttajaksi valikoitui useiden tarjouspyyntöjen kautta Material-Reality elementtirakentaja.

Tarkoitus on rakentaa ekologinen 25m2 kämppä elementeistä, jotka rakennetaan säältä suojassa, jotta mahdollisimman paras ja terve lopputulos.
Tavoite olisi päästä viettämään "harjakaisia" ennen juhannusta 2019.

Eemelin-kämppä!


Pyysin tarjouksia usealta eri mökki/talo toimittajalta. Pääsääntöisesti tarjoukset olivat hyviä ja sisällöltään kattavia, kiitänkin kaikkia tarjouksen tehneitä.
Olen aina ollut hieman massasta poikkeava yksilö, joten mietin miten saisin eniten minun näköisen vapaa-ajanvietto paikan?
Törmäsin netissä Material-Realityn ilmoitukseen, jossa kerrottiin heidän rakentavan toivotunlaisia valmis pienelementtejä.
11.2. Otin yhteyttä Materia-Realityn Jori Kilpiseen ja  heti ensimmäisellä puhelulla minulle tuli fiilis, jos joku niin he pystyisivät toteuttamaan Eemelin näköisen paikan kustannustehokkaasti ja vieläpä kohtalaisen nopealla aikataululla.
12.2. Kävin tapaamassa Material- Realityn Jori Kilpistä. Jori esitteli minulle vaihtoehtoja mitä kaikkea hän pystyisi toteuttamaan ja tunne Eemelin näköisestä lopputuoksesta voimistui.
13.2. Asiat olivat jo edenneet vaiheeseen, jossa tehtiin sopimus mökin toimittamisesta "avaimet käteen" periaatteelle. Tämä sopi minulle hyvin, koska panostus toukokuussa käytäviin voimannoston SM-kisoihin vie paljon vapaa-aikaa sekä kiireinen työarki, joten tee se itse rakentaminen ei ollut vaihtoehto.
Samana päivänä olin yhteydessä Hämeenlinnan kaupungin rakennustarkastajaan ja sain ohjeita lupa-asioihin.
14.2. Jori kävi arkkitehdillä, joka piirtää kokonaisuuden Jorin suunnitelmista, innolla odotan ensimmäisiä konkreettisia kuvia kämpän suunnitelmista.

20.2. Sain ensimmäiset mallikuvat kämpästä ja rehellisesti sanottuna, sanat ja ajatukset on pystytty toteuttamaan kuviksi. Sain myös kuulla, että todennäköisesti projektin rakennusluvat hakee yritys, joka piirtää ja tekee lujuuslaskelmat jne. Kun olen noita rakennuslupa asioita selannut, niin olen helpottunut. Lupalappuja naapureilta, karttakuvia, julkisivun värejä ja katon kaltevuutta... jne. pl'äääh. Onneksi tämäkin todennäköisetsi hoituu "avaimet käteen" periaatteella.

24.2. Päätin rakentaa mökin rinnalle saunan lammen rannalle. Tein tarjouspyynnön Material Realitylle.

25.2. Hyväksyin Sauna, pukkari, terassi tarjouksen samalta toimittajalta, kuin mökinkin, joten nyt tulee pikkuisen extraa Eemelin kämppään.

28.2. Sain ensimmäisen vedoksen saunasta, joka noudattelee kämpän ulkoasua! Hyväksyin oitis.

6.3. Tuli arkkitehdin kuvat kokonaisuudelle, pieniä muutoksia vielä ja toteutus voi alkaa.

11.3. Päätettiin eristeet mökkiin. Rakentaja tulee käyttämään Huntonin ekologisia puukuitutuotteita. Säästetään luontoa ja tehdään hengittävä ja terve ratkaisu. Seiniin tulee Hunton Nativo levyeriste ja Huntonin tuulensuojalevy, sekä Sarket aluskatetta. Tuotteet pitävä muotonsa kuljetuksessa, eivät allergisoi ja omaavat loistavan lämmön varastointikyky. Kämpän teeman mukaisesti terve, ekologinen ratkaisu ja pitkäikäinen ratkaisu.