Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Mökkini paloi tuossa joulupäivänä 2018. Ei ollut mieluinen yllätys, koska samalla paloi tuhkana tuuleen uuden vuoden pippalot mökillä ja hektisen työarjen "pakopaikka" sekä rentoutumispaikka viikonlopuille.

Tässä osiossa pystytte seuraamaan metsäkämppä projektin etenemistä. Toteuttajaksi valikoitui useiden tarjouspyyntöjen kautta Material-Reality elementtirakentaja.

Tarkoitus on rakentaa ekologinen 25m2 kämppä elementeistä ja noin 10m2 saunarakennus, jotka rakennetaan säältä suojassa, jotta saadaan mahdollisimman hyvä ja terve lopputulos.
Tavoite olisi päästä viettämään "harjakaisia" kesällä 2019.

Alla olevaan kuva slideen lisään kuvia projektin edetessä.

Eemelin-kämppä!
Pyysin tarjouksia usealta eri mökki/talo toimittajalta. Pääsääntöisesti tarjoukset olivat hyviä ja sisällöltään kattavia, kiitänkin kaikkia tarjouksen tehneitä.
Olen aina ollut hieman massasta poikkeava yksilö, joten mietin miten saisin eniten minun näköisen vapaa-ajanvietto paikan?
Törmäsin netissä Material-Realityn ilmoitukseen, jossa kerrottiin heidän rakentavan toivotunlaisia valmis pienelementtejä.
11.2. Otin yhteyttä Materia-Realityn Jori Kilpiseen ja  heti ensimmäisellä puhelulla minulle tuli fiilis, jos joku niin he pystyisivät toteuttamaan Eemelin näköisen paikan kustannustehokkaasti ja vieläpä kohtalaisen nopealla aikataululla.
12.2. Kävin tapaamassa Material- Realityn Jori Kilpistä. Jori esitteli minulle vaihtoehtoja mitä kaikkea hän pystyisi toteuttamaan ja tunne Eemelin näköisestä lopputuoksesta voimistui.
13.2. Asiat olivat jo edenneet vaiheeseen, jossa tehtiin sopimus mökin toimittamisesta "avaimet käteen" periaatteelle. Tämä sopi minulle hyvin, koska panostus toukokuussa käytäviin voimannoston SM-kisoihin vie paljon vapaa-aikaa sekä kiireinen työarki, joten tee se itse rakentaminen ei ollut vaihtoehto.
Samana päivänä olin yhteydessä Hämeenlinnan kaupungin rakennustarkastajaan ja sain ohjeita lupa-asioihin.
14.2. Jori kävi arkkitehdillä, joka piirtää kokonaisuuden Jorin suunnitelmista, innolla odotan ensimmäisiä konkreettisia kuvia kämpän suunnitelmista.

20.2. Sain ensimmäiset mallikuvat kämpästä ja rehellisesti sanottuna, sanat ja ajatukset on pystytty toteuttamaan kuviksi. Sain myös kuulla, että todennäköisesti projektin rakennusluvat hakee yritys, joka piirtää ja tekee lujuuslaskelmat jne. Kun olen noita rakennuslupa asioita selannut, niin olen helpottunut. Lupalappuja naapureilta, karttakuvia, julkisivun värejä ja katon kaltevuutta... jne. pl'äääh. Onneksi tämäkin todennäköisetsi hoituu "avaimet käteen" periaatteella.

24.2. Päätin rakentaa mökin rinnalle saunan lammen rannalle.

28.2. Sain ensimmäisen vedoksen saunasta, joka noudattelee kämpän ulkoasua! Hyväksyin oitis.

6.3. Tuli arkkitehdin kuvat kokonaisuudelle, pieniä muutoksia vielä ja toteutus voi alkaa.

11.3. Päätettiin eristeet ja materiaalit mökkiin. Tavoite on rakentaa mahdollisimman ekologisesti kestävänkehityksen periaatteita noudattaen laadusta ja pitkäikäisyydestä tinkimättä. Tärkeää on huomioida, että käytettävät tuotteet kestävät kuljetuksen aiheuttaman rasituksen.

15.3. Kävin Lahden Raksamessuilla tutustumassa ekologisiin rakennusratkaisuihin ja eri rakennus tapoihin. Katsotaan tuleeko messuilla nähdyistä tuotteista, jokin lopulliseen kokonaisuuteen.

26.3. Arkkitehti laittoi rakennuslupa hakemukset Hämeenlinnan kaupungille. Mielenkiinnolla odotan kauan rakennusluvan myöntäminen tontille kestää. Rakennusoikeutta tontilla pitäisi olla 1000m2, joten siitä ei ainakaan jää kiinni. Uusien rakennusten julkisivukuvat viereisellä kuvaslidellä.

28.3. Kävimme rakennuttajan kanssa tontilla suunnittelemassa rakennusten lopullisia paikkoja ja muuta rakentamiseen liittyvää.

1.4. Mökin tuotanto alkaa rakennuttajan tuotantotiloissa.

11.4. Sain Hämeenlinnan kaupungilta rakennusluvan mökille ja saunalle. Loistavaa ja nopeaa toimintaa Hämeenlinnalta!

19.4. ja 22.4. Kävimme purkamassa vanhaa mökin pohjaa ja kaatamassa tontilta puita sekä tekemässä lisää tilaa tuleville rakennuksille. Siistin myös lammen reunaa pienimmistä puista moottorisahalla ja samalla tipuin jäihinkin. Tulipahan testattua, että lammessa on vettä ainakin rintaan asti. Onneksi selvisin tilanteesta säikähdyksellä ja moottorisahakaan ei uponnut lampeen.

27.4. Tontilla kävi maanrakentaja levittämässä 15 kuutiota maata mökin pohjaan. Kyseinen määrä ei riittänyt lähellekkään tekemään kaikkea suunniteltua, joten tilasin 30 kuutiota lisää. 45 kuutiota mursketta tuli lopulta maksamaan toimituksineen noin 1500€+ kaivinkonetyö.

3.5. Näin ensimmäistä kertaa konkreettisesti mökki elementin rakennustilanteen, kun kävin rakennuttajan luona. Olihan se hienoa nähdä jotain valmista ja samalla napata pari kuvaa. Samalla teimme vielä viimeisiä hienosäätöjä lopulliseen kokonaisuuteen, kuten laminaatin valinnan.

17.5. Kävin ostamassa terassilautaa ja betonilaattoja Puukaupasta ja vein ne mökille. Samalla näin ensimmäistä kertaa maaurakoitsijan työnjäljen valmiina. Kaikki tarvittava jopa enemmänkin oli tehty ja lopputulos loistava!

19.5. Sain rakennuttajalta puhelun, jossa hän rehellisesti ilmoitti, rakentaminen viivästynyt.

14.6. Kävin rakennuttajan luona katsomassa tilannetta.

21.7. Kartoitin toimittajaa saunalle.

22.7. Tilasin valmissaunan Sorsakoskelta

25.7. Sauna toimitettiin (kuva slidessa nosto kuva)

26.7. Saunaan asennettiin piippu ja kiuas ja ensimmäiset löylyt heitetty JES!

28.7. Rakennettu saunan eteen pieni terassi (kuva)

6.8. Saunan pukkari sai penkin.