Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Verta, tikkejä ja ennätyksiä

Posted 6.1.2014

Aloitin kilpailukauteni 27.12 Somerolla. Aikaisemmista vuosissta poiketen hyppäsin Somerolla vain 12 askeleen vauhdilla. Aikaisempina vuosina olen hypännyt 14 askeleella. Tänä vuonna kuitenkin askelmerkkini on mennyt kauemmaksi ja 14 askelta olisi ollut vaikea toteuttaa Someron monitoimihallissa.
Kilpailu ei saanut kummoista aloitusta, kun verryttely hyppyjen aikana kilpakumppanini seiväs osui silmäkulmaani pahanlaisesti ja se alkoi vuotaa verta. No siinä nopeasti pari laastaria ja vähän urheiluteippiä estämään verenvuoto. Hyppäsin harjoitushypyt loppuun, jonka jälkeen isäni teippasi pari laastaria tiukkaan jotta pystyisin hyppäämään kilpailun. Laastarit pysyivät hyvin koko kilpailunajan, joten Someron seiväspatjat säästyivät vereltä. 

Aloitin kilapilun korkeudesta 480cm joka meni toisella yrittämällä. Seuraavaksi hyppäsin 500cm ensimmäisellä, 520cm meni kolmannella, jonka jälkeen nostin riman uuteen Someron "hallin" ennätyskorkeuteen 532cm. Pari ensimmäistä yritystä ei paljon lupaillut ja siinä vaiheessa alkoi silmäkin olla sen verran turvonnut, että oikea silmä oli niin sanotusti poissa pelistä. Kuitenkin jostain sain kaivettua hyvän hypyn ja ylitinkin 532cm komeasti kolmannella yrittämällä. Nostin riman 550cm josta yritin kerran ja jätin kilpailun siihen. 
Kilpailun jälkeen menin Someron terveyskeskukseen ja siellä silmäkulmaani pistettiin pari tikkiä. Olen kuitenkin tyytyväinen kilpailuun kokonaisuudessaan. Hyppääminen tuntui helpolta ja mukavalta. 

4.1 Kilpailukautta piti jatkaa Turussa, mutta verryttelyhyppyjen aikana tunsin molemmissa polvitaipeissa kovaa kiristystä. Luulin aluksi kiristely johtuvan lantion tiukkuudesta ja reisien jumittamisesta. Päätin jättää kilpailun hyppäämättä loukkaantumisen välttämiseksi. Soitin heti Turun luotto hierojalleni, jolta sainkin ajan pikaisella varoitusajalla. Hieroja paikansi kiristyksen syyksi tiukat/ jumiset pohkeet. No siinä sitten hammasta purren hieroja avasi molemmat pohkeeni ja heti kiristys helpotti. Ne jotka ovat käyneet kovassa urheiluhieronnassa voivat samaistua tunteeseen kun pohkeita revitään voimalla auki.  

Suunnitelmani on jatkaa kilpailukautta seuraavaksi Pajulahdessa 11.4. Hyppään kilpailussa 16 askeleen vauhdilla.

Someron 532cm ja tuoreimmat uutiset löydät Facebookin fanisivultani: https://fi-fi.facebook.com/pages/Eemeli-Salom%C3%A4ki-pole-vaulter/142340422583180

 

-Eemeli-