Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kohti ensimmäistä kilpailua ikinä?

Posted 9.5.2016

Vatsassa positiivisia perhosia, kroppa levoton ja harvinaista aurinko paistaa Suomessa. Tämä on se tunne, kun odottaa kilpailukauden alkua. Tunne on joka vuotinen aina keväisin, vai onko?

Harjoitukset ovat menneet hyvin, ennätyksiä voimatuloksissa, hyppyvarmuus parantunut, seipäät ja otteet nousseet, juoksunopeus parempaa, kuin useampaan vuoteen. Mitä sitä jännittämään? Nii-in sen kun tietäisi. Ehkä siksi vai miksi?

Onko edes syytä jännittää ja stressata eihän kyseessä ole kuin EM- ja Olympia kesä? Mahdollisuus täyttää pikkupoikana asetettuja unelmia. Stressi ja jännitys on turhaa. Minkä vuoksi stressaisin asiasta, joka on omissa käsissäni? Jos riittävästi haluan, pystyn mihin vain. Jos tarpeeksi uskon, menen läpi vaikka harmaankiven. Tässä tapauksessa harmaakiveni on ollut oma pääni jo useamman vuoden ajan. Sen kiven läpi en ole vähään aikaan päässyt, pääsenkö nytkään? Siihen en osaa vielä vastata sen näkee vasta loppukaudesta.

Itseluottamus on todella tärkeää seiväshypyssä. Se, että olet nopea, voimakas ja osaat hypätä ei vielä riitä mihinkään. Pitää olla vahva myös henkisesti. Edellä mainittujen asioiden pitää olla kunnossa, jotta saat parhaimman tuloksen, mutta ilman kovaa itseluottamusta et ole seiväshyppääjänä mitään. Moni varmaan muistaa nuoren Eemeli joka uhosi hyppäävänsä 6m ja kaikkea vastaavaa. Mihin se Eemeli katosi? Silloin kun uhosin kuitenkin hyppäsin kohtaisen hyvin. Ehkä kasvoin aikuisemmaksi ja ajattelin, että uhoaminen on turhaa ja lapsellista? Kun lupaa julkisesti jotain sen vuoksi yrittää enemmän kuin asian jota ei ole kertonut kenellekään. Meneekö se näin, onko se niin yksinkertaista?

Nyt tulee se kriittisin kohta mitä lupaisi, että ei kuulosta ylimieliseltä tai liian vaatimattomalta (teen parhaani ja katson mihin se riittää). Rehellisesti voin luvata teille mitä vain. Jokainen voi päättää uskooko minuun vai ei. Itse uskon!

Minä hyppään tällä kaudella Olympiarajan 570cm.

Nyt pilkesilmäkulmassa kohti ensimmäistä kisaa 22.5 Lissabonissa ja siitä jatketaan kohti EM- ja Olympiakesää!

Videoita ja muuta materiaalia löytyy facebook sivulta tästä

 

-Eemeli