Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Hallikauden kilpailut hypätty ja seipäät on suunnattu kohti tulevaa EM-kesää paineet tiessään ja rajat tehtynä.

Posted 28.2.2014

Monijakoinen hallikausi päättyi viime viikonloppuna Rovaniemellä jo viidenteen peräkkäiseen aikuisten suomenmestaruuteen. Yhteensä aikuisten mitaleita löytyy nyt 10 joista kaksi hopeaa ja kahdeksan kultaista. Seiväshypyssä on varmasti aika harvinaista saavuttaa viisi mestaruutta peräkkäin, joku tilastonikkari voisi tarkastella tilastoja onko näin tapahtunut aikaisemmin? No rehellisesti tavoitteet ovat korkeammalla kuin SM-mitaleissa ja mestaruuksissa, joten tämä mitali menee sinne muiden jatkoksi sen suurempia tunteita herättämättä.

Eihän ne kaikki kilpailut kuitenkaan päin honkia mennyt. Hallikauden kohokohtana Ideaparkin street-seiväskilpailu meni loistavasti ja tuloksena oli 555cm, joka samalla jäi hallikauden parhaaksi noteerauksekseni. Odotukset tietysti Ideaparkin jälkeen olivat kovat, mutta silti pystyin seuraaviinkin kilpailuihin lähtemään rennolla asenteella ja hakemaan niitä kuuluisia hyviä hyppyjä. Toteutus kuitenkin vähän kärsi. Ideaparkin jälkeen Vaasassa orastava tauti vei voimia ja tuloksena 545cm. Seuraavan viikonlopun hallimaaottelu olikin taistelun takana. Koko viikon taiteltuani flunssaa ja pientä kuumeilua vastaan, tauti päätti näyttää kovimman luonteensa juuri hallimaaottelussa. Taistelin kuitenkin kilpailussa pari ylitystä, jonka jälkeen päätin lopettaa kilpailun kesken. Näin jälkeenpäin olisi ollut fiksua jättää kilpailu kokonaan hyppäämättä, mutta ”oppiihan olemaan” edustuspaidan kun saa päälle niin näen velvollisuudekseni taistella.

Jäipähän hallikaudesta kuitenkin jotain käteen. Tunnen kehittyneeni urheilijana ja seiväshyppääjänä huimasti verrattuna aikaisempiin vuosiin. Määrittelynä sanalle kehitys: Aikaisempina vuosina olen ollut todella herkkä fyysisille muutoksille ja yleensä jopa mitättömät vaivat, vastoinkäymiset ja muut ongelmat ovat pilanneet kilpailun jo ennen sen alkua. Nyt hallikaudella pystyin määrätietoisesti suorittamaan hypyn kerrallaan ja keräämään ajatukseni kasaan ennen jokaista suoritusta. Ps. moni kiinnitti huomiota pitkään valmistautumisaikaani radanpäässä. Myönnän onhan se vähän tyhmää ja varsinkin typerän näköistä. Teen sitä heilumista/laskemista vain sen takia, että unohtaisin ne ylimääräiset paineet ja odotukset jotka jokaisen hypyn jälkeen kasvavat ja ns. Tyhjän pään löytäminen vaikeutuu vaikeutumistaan. Parhaimmillaan pääsin liikkeelle kolmannella ja enimmillään ehdin 47 asti. Seiväshypyssä kuten kaikissa muissakin kenttälajeissa käytetään kelloa suoritusajan mittaamiselle, joten kaikki toiminta tapahtuu sääntöjen puitteissa. Suoritukseen on normaalisti aikaa 1min ja hyppääjien vähentyessä aika kasvaa enimmillään se on 5min jolloin hyppääjiä kilpailussa on vain yksi.

Keväällä eteen tulee normaalit ulkomaanleirit tänä vuonna leiripaikat ja ajankohdat ovat seuraavat:

Doha 2-17.4 ja Lissabon 5-15.5

Kohti kesää ja aurinkoista ilmettä!

Eemeli