Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ajatuksia

Posted 26.10.2016

Löysin keväällä 2015 tehdyn haastattelun arkistoista (linkki videoon blogin lopussa). Kun katsotaan tilannetta tasan kaksi vuotta taaksepäin, jolloin epätoivon kaudesta 2014 oltiin päästy eteenpäin. Nivustyrä leikattu ja kolme hyppytreeniä hypättynä joiden saldo oli yksi katkennut seiväs, yksi olkapään kiertäjänkalvo/labrumvaurio. Niin olisiko pitänyt silloin jo tajuta, että nyt minua yritetään varoittaa jostain?

Olin videon tekohetkellä hypännyt heikohkon hallikilpailukauden, mutta silti minussa oli pieni toivonkipinä. Loppupeleissä olin lähes samassa tilanteessa, kuin nyt. Treenaaminen maistuu, mutta motivaatiota seiväshyppyyn ei ole muuta kuin valmennus mielessä. Tykkäsin hypätä silloin, kun se oli helppoa eli rehellisesti todella harvoin. En muista tuosta treenistä 2015 keväältä juuri mitään, mutta omalta koneelta löytyvä videomateriaali osoittaa minun hypänneen useamman kerran kilpailuvauhdilla joka oli jo silloin harvinaista.

Onneksi enää ei tarvitse etsiä motivaatiota ja lähteä taistelemaan pelkoa vastaan. Vaan voi rauhallisesti todeta, ei ole pakko enää. Kyllä minusta vielä kuullaan, mutta ei ehkä seiväspaikoilta.

Eihän se seiväshyppy urheilijana ole mihinkään jäänyt vaan olen tehnyt treenejä Nikoa valmentaessa, myös hyppytreenejä. Kuitenkin enemmän opetusmielessä treenaan, kuin mitään tavoitellen. Ainoa liikunnallinen tavoite tällä hetkellä on lihasmassan kasvattaminen, jossa olen kohtalaisen hyvin onnistunutkin (kehonpaino noin 82kg, kun Ruotsi-ottelussa noin 74kg. Onhan se hauskaa, kun ei tarvitse stressata kisoista tai tuloksista.

Tavoitteista:

Olen aina tavoitellut isoja urheilu-urallani, kuin myös siviilielämässäkin, jos niitä voi edes erotella. Eemeli on aina Eemeli ihan sama mitä teki tai mihin meni. Nyt kuitenkin olen astunut hieman tuntemattomampaan maailmaan ja asettunut SDP:n ehdokkaaksi Lahden kaupungin kunnallisvaaleihin keväälle 2017. Politiikka on kiinnostanut minua jo pikkupojasta ja olenhan joskus tainnut unelmoida presidentin virastakin (vapise Niinistö). No vitsit vitsinä, niin pitkälle tällä saralla en tavoittele. Muistan kuitenkin elävästi kahdeksannen luokan yhteiskuntaopin opintomatkan Eduskuntaan. Matka on jotenkin jäänyt mieleeni todella positiivisena kokemuksena.

Kunnallisvaaleissa tavoitteeni on päästä valtuustoon ja saada paikka Kulttuuri- ja liikuntalautakunnasta.

Alustava vaaliteemani on: Lähiliikuntapaikkojen sekä ennaltaehkäisevien terveys- ja hyvinvointipalveluiden kehittäminen Lahdessa.


Linkki videoon:

http://tutka.pro/?p=17429